GUZZO

GUZZO

The owner, a lover of jazz music, emphasized urban culture and street art as starting points for the interior design.

The proposal responds to the three functions of the premises: café-restaurant, nightclub and concert space.

The treatment of the two party walls was the key to the interior design. The dividing wall on the side of the tables served as a canvas for large works of urban art and a blackboard for the use of customers, while on the side of the bar a green marble coating was chosen. Adjacent to the bar is the box that houses the services: kitchen, storage and bathrooms. This volume clad in wooden slats with incorporated vegetation, makes a transition between the bar area at the entrance and the space reserved for dancing and live music in the background.

Many of the pieces of the project are recycled from materials both from the same work and from others. In this way, the idea of the urban character that we needed for the final result was strengthened.

The specialized work to meet the technical requirements of soundproofing was surely the most difficult part to combine with the interior design.

2013
Barcelona
Restaurant / Club
Refurbishment

KEIK

KEIK

The project consisted of adapting an existing premises to its new use as a pastry shop.

Due to the proximity of the trees, the idea of the project was to have a culinary experience in a natural environment. Walnut-type wood as a material in the vertical elements, aims to simulate the forest landscape.

The false ceiling works as a sky over the forest, the photo of a tree of the same type found in the pedestrian area reinforces the relationship between the two environments. Its lighting uses LED technology and gives us the possibility of having a light that simulates the change in the environment of an entire day in the course of an hour.

2003
Barcelona
Bakery / Restaurant
Refurbishment 

PURA TAPA RESTAURANT

RESTAURANTE PURA TAPA

This project is located in an old bank branch in Las Ramblas. The distribution was conditioned by the geometry of the premises: a first “tube” 16 m long x 4 m wide that led to a square space of about 11 x 11 m. This arrangement invited us to think of a long bar counter attached to the left in the first section and a 12 m long sofa attached to the right. The aim was ensure that the passage to the back of the premises was not excessively narrow and uncomfortable.

Bartenders work at this bar counter that has different environments and types of food. The 50s with moldings that hide the lighting inspire the design and a powerful geometry based on the presence of marble, iron and wood.

In the back area, the place is transformed into a more popular vermouth environment, emphasized by the presence of industrial furniture. The end of the space is a private room with curved corners and walls covered with a panoramic photo of Barcelona.

2013
Barcelona
Hostelry
Refurbishment

DIONISOS

DIONISOS

The Dionisos restaurants project stems from a history of small restaurants carried out by our office. Our intention was set out to create a recognizable image for a Greek food establishment. What began as an experiment to introduce Greek visual culture and started with a small shop in the traditional neighborhood of Gracia, in Barcelona, ended up becoming a successful franchise that later spread to the entire city and to Spain. The basic concept is to rescue the traditional elements of Greece, such as colors, the culture through images and products, and a very clean and functional design.

 

The involvement of the studio in this project has not been limited exclusively to interior design and graphic image, going so far as to explore variations in the business including concepts such as “Quick Greek” fast food bars or “Greek and Shop».

1999 – 2018
Barcelona
Hostelry
Refurbishment

OVEN

OVEN

This old printing press served as a container for a multi-space with different environments. The flexibility of the space allows it to be adapted to different activities.

The proposal suggest a route from the entrance through a sequence of environments with different characters: the opened access that generates a garden, the chill out area and the main room with a greater height. In this area, there is a changing ceiling and floor system to adapt the space to the activity. At the end of the route, there is the kitchen which is the main protagonist of the proposal and has a large window to expose its interior to the rest of the space.

2001
Barcelona
Restaurant / Multispace
Refurbishment

ROC 35

ROC 35


The project is located in the Poblenou district in Barcelona and is part of a protected industrial complex called La Harinera de Santa Eulalia. The intervention area was the warehouse part of this old factory.  Its dimensions are 50m long and 10m wide and it has two facades: one facing Roc Boronat street and the other facing the inner passage of the block.

The building is developed on two floors with clearly differentiated programs: an academy and gastronomic centre on the ground floor and offices on the upper floor.

The geometry of the site is the starting point of the project and turns the longitudinal section into the main character of the intervention. The intention is to integrate and dialogue with the entire factory complex.

On the ground floor, the division into two spaces articulated by an interior patio responds to the adaptation of the project to the different programs that are developed in the building. The possibility of using one of the rooms (with independent entrances and kitchens) or both at the same time, allows great flexibility when organizing gastronomic events and workshops. The patio has a central position on the plot and interrupts the succession of volumes on the floor plan. In addition, it provides natural light to the ground floor spaces and reveals the cross section of the industrial warehouse at the heart of the project, an important detail to maintain the reading of the original volume.

The upper floor, where the offices and the urban garden are located, is a completely different reality: a set of three independent volumes connected by a wide corridor that is sometimes covered and sometimes not.

Structurally, a system of prefabricated U-shaped prestressed beams was chosen. On the ground floor, the concave face of the beams is visible, generating a sequential rhythm that feeds the industrial character of the project. The beams are supported by a metal profile joined by braces to a strong perimeter band that rests on the existing stone walls.

Regarding the aesthetics of the building, the strategy of delaying the main facades allows to establish a new architectural language free of the original patterns. In addition, it was possible to keep the protected facades intact and generate access patios or “uncovered vestibules” as transition spaces between the public and the private.

2015
Barcelona
Gastronomic multispace / Offices
Refurbishment