GUZZO

GUZZO

The owner, a lover of jazz music, emphasized urban culture and street art as starting points for the interior design.

The proposal responds to the three functions of the premises: café-restaurant, nightclub and concert space.

The treatment of the two party walls was the key to the interior design. The dividing wall on the side of the tables served as a canvas for large works of urban art and a blackboard for the use of customers, while on the side of the bar a green marble coating was chosen. Adjacent to the bar is the box that houses the services: kitchen, storage and bathrooms. This volume clad in wooden slats with incorporated vegetation, makes a transition between the bar area at the entrance and the space reserved for dancing and live music in the background.

Many of the pieces of the project are recycled from materials both from the same work and from others. In this way, the idea of the urban character that we needed for the final result was strengthened.

The specialized work to meet the technical requirements of soundproofing was surely the most difficult part to combine with the interior design.

2013
Barcelona
Restaurant / Club
Refurbishment

PURA TAPA RESTAURANT

RESTAURANTE PURA TAPA

This project is located in an old bank branch in Las Ramblas. The distribution was conditioned by the geometry of the premises: a first “tube” 16 m long x 4 m wide that led to a square space of about 11 x 11 m. This arrangement invited us to think of a long bar counter attached to the left in the first section and a 12 m long sofa attached to the right. The aim was ensure that the passage to the back of the premises was not excessively narrow and uncomfortable.

Bartenders work at this bar counter that has different environments and types of food. The 50s with moldings that hide the lighting inspire the design and a powerful geometry based on the presence of marble, iron and wood.

In the back area, the place is transformed into a more popular vermouth environment, emphasized by the presence of industrial furniture. The end of the space is a private room with curved corners and walls covered with a panoramic photo of Barcelona.

2013
Barcelona
Hostelry
Refurbishment